Sprawozdanie ze spotkania Członków Koła PZN Opole Powiat z okazji Międzynarodowego Dnia Białej Laski – 22.10.2015 r.

Dnia 22.10.2015 r. o godz. 10.30 Prezes Koła PZN Opole Powiat T. Kolbusz przywitał zebranych 85 członków, opiekunów i zaproszonych gości: Dyrektora Okręgu W. Ożgę, starostę L. Płoszaj, pracownika Wojewódzkiej Biblioteki Publicznej T. Cygana, przedstawicieli PCPRu E. Bielecką i B. Maja. Następnie głos zabrali zaproszeni goście składając wszystkim serdeczne życzenia. Dyplomy uznania i odznaczenia zostały wręczone staroście L. Płoszaj, dyrektor PCPRu E. Ciupek, Członkom Koła A. Kordowinie, P. Chmurze, M. Bułce, J. Skowronkowi, H. Karpińskiej, T. Cyganowi. Wręczono kwiaty solenizantom A. Kordowinie, R. Kwiecień i zaśpiewano tradycyjne „sto lat”. Wszyscy częstowali się kawą, herbatą, napojami, ciastem, a czas umilił wszystkim zespół „Szumiący Bór” pięknymi piosenkami. Do stołu podano obiad, po którym zebrani bawili się przy muzyce, a następnie kolejny raz zaśpiewał zespół „Szumiący Bór”. Na stołach pojawiły się sałatki, wędliny, pieczywo. W dalszym ciągu odbywały się tańce, pląsy, rozmowy towarzyskie. Imprezę zakończono około godziny 17.00.

dyrektor